Stone Island @ WOLF

   NEW #fw20 >>>

Stone Island, het Italiaanse merk dat het concept van 'casual wear' opnieuw uitgevonden heeft, werd opgericht in 1982 uit de passie en het briljante onderzoek naar textielveredeling uitgevoerd door zijn oprichter en art director uit Bologna, Massimo Osti. Het was Osti die, in het midden van de jaren zeventig, duizenden uniformen en werkkleding onderzocht en hun functionele eigenschappen catalogiseerde. In Ravarino, in de provincie Modena, creëerde hij een bedrijf dat van een full-scale centrum van onderzoek naar materialen en behandelingen uitgroeide tot een geavanceerd laboratorium voor kleding en experimenteel verven.
Stone Island heeft een maritieme uitstraling, het gevoel van oud oliegoed aangetast door de zee. De naam roept ook een liefde voor de zee. Het afneembare stoffen label, een Windroos, weergegeven als een militaire badge kenmerkt Stone Island kledingstukken al sinds het eerste seizoen.
Stone Island is een succesvol fenomeen, met geen vaste plan of marketing onderzoek. Een typisch Italiaanse mix van creativiteit, intuïtie en ondernemingszin.